Boligkøbere og rockstars

Amning og sutteflaske

IMG_6905

Hvor længe skal man amme?

Der er ingen tvivl om, at det er sundest for barnet, at få den rigtige modermælk, hvis man altså har mulighed for dette. Men der er rigtig stor forskel på, hvor længe man kan eller har lyst til at amme. Det kræver rigtig meget tid og energi, at holde gang i amningen og man kan ikke holde for lange pauser hvor man ikke ammer, uden at mælkeproduktionen går i stå. Der er heller ingen tvivl om, at det er meget nemmere at lægge barnet til, end at skulle til at lave vand og varme sutteflaske. Oftest skal det også gå stærkt, for når barnet først græder og søger efter mad, kan man næsten ikke få det til at falde til ro igen.

Det kom meget bag på mig, hvor meget mælkeproduktionen egentlig blev nedsat, ved korte pauser uden amning og hvor svært det var, at få den op at køre igen. Hvis jeg ikke ammede i bare én nat, tog det lang tid, at få den til at køre igen.
Der er selvfølgelig også forskel på, hvor lange pauser man holder. Hvis man tager en tur i byen og drikker alkohol, kan man ikke amme dagen efter, da modermælken vil indeholde en promille. Der vil pausen selvfølgelig vare i længere tid og amningen vil tage endnu længere tid, at få ordentligt igang igen.

Så hvordan skal man prioritere sine valg?
Det er jo egentlig op til en selv, hvad man vælger at prioritere. Jeg fandt ud af med mig selv, at jeg ville amme så længe som muligt, men jeg ville stadig deltage i sociale arrangementer, hvis jeg blev inviteret. Når jeg skulle ud og havde besluttet mig for at drikke alkohol, pumpede jeg mælk ud inden, så der var mulighed for, at give min søn rigtig modermælk mens jeg var væk. Derefter måtte far supplere med modermælkerstatning. Dagen efter gav vi ham selvfølgelig også modermælkserstatning og jeg pumpede mælk ud, for at holde produktionen igang så godt som muligt. Allerede efter første gang vi prøvede dette, kunne jeg mærke en markant nedsætning af mælkeproduktionen, også selvom jeg havde malket ud i løbet af natten og dagen efter.
Jeg besluttede egentlig bare med mig selv, at jeg måtte amme så længe jeg kunne, men ikke fravælge sociale ting med mine veninder og familie. Så længe jeg bare ammede de første 3-4 måneder, så måtte sutteflasken og modermælkserstatningen supplere efterfølgende og det har fungeret helt fint for os.

IMG_7168

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boligkøbere og rockstars