Amning og sutteflaske

Modermælkserstatning og mavebesvær

IMG_7351

Mange babyer døjer med hård mave eller forstoppelse, hvilket kan føre til mange timer gråd, da de både kan have ondt i maven, men heller ikke kan få deres afføring ud. Man kan tydeligt se og høre på sin baby når den har problemer med maven, da den prøver at presse afføringen ud.
Der kan være mange forskellige grunde til hård mave, men en af de typiske grunde er modermælkserstatning. Enten at man begynder at give modermælkerstatning eller, at man skifter mærke. Når man giver sin baby modermælkserstatning, skal den helst have afføring hver dag for ikke, at få forstoppelse.
Da vi begyndte at supplere med modermælkserstatning, fik vores søn rigtig ondt i maven. Dette er blandt andet fordi, at modermælkserstatningen er sværere at fordøje end modermælken. Man kunne høre maven rumle og se, at han prøvede at presse afføring ud – dog uden held. Han græd mange timer og træk og var næsten utrøstelig.

Hvad kan man selv gøre
For at hjælpe ens baby igang med maven, kan man gøre forskellige ting. Man kan lave cykeløvelser med benene og bøje dem op mod maven for, at sætte gang i tarmene, eller man kan massere på maven med sine fingre i cirkelbevægelser.
Man kan også prøve at give sin baby et varmt bad, da det ofte virker afslappende og derfor får barnet til at slappe, så afføringen kan komme nemmere ud. Man skal også huske på, at give barnet nok væske.
Hvis ingen af de ovenstående ting hjælper, kan man også give barnet laktulose. Dette var vi nødsaget til at gøre, da det var rigtig slemt med forstoppelsen. Han havde grædt og presset hele natten og morgenen og til sidst ringede vi til vagtlægen, som sagde vi skulle købe noget laktulose på apoteket (kan købes som håndkøb). Det hjalp virkelig meget og fik sat gang i hele systemet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amning og sutteflaske